1. Перловку варто промити, залити холодною водою та залишити настоюватись: можете на декілька годин, а можете й на ніч.
2. Відваріть крупу. Якщо ви це робите в мультиварці, то поставте режим “гречка/каша/плов”. В такому разі пропорція буде 0,5 склянки перлової крупи на 2 склянки води.
3. Купіть мак та залийте окропом. Якщо він у вас сухий, то залиште в окропі на пів години, потім злийте воду та розітріть.
4. Якщо ви плануєте додавати сухофрукти в готову кутю, їх теж варто на кілька хвилин залити окропом. Ті сухофрукти, які підуть на узвар, залийте на пів години.
5. Злийте воду, в якій замочували найкращі сухофрукти, залийте їх трьома літрами холодної води та поставте на плиту.
6. Доведіть узвар до кипіння. Після зніміть з плити, накрийте кришкою та залиште настоюватися. Коли узвар охолов до теплого стану, додавайте мед. Остудіть узвар й тоді “останні штрихи”: заливайте кутю, додавайте мак, сухофрукти, горіхи й мед. Перемішайте отримане й подавайте на стіл. Смачного! (1plus1.ua/Пищепром Украины и мира)