Усі, напевно, пам’ятають дитячий мультик, «Я подарую тобі зірку». У нім, як би все не мінялося з часом, поряд з жінкою завжди була каструля, яку вона вічно чистила під вірш : «Кохана, я тебе поведу до самого краю всесвіту, я подарую тобі цю зірку». Мультик не розходиться з реальністю. І покоління наших прабабок, і наші правнучки користувалися, і користуватимуться каструлями. Звичайно, а як же інакше? Каструлі на кухні жінки символ домашнього затишку і комфорту. Вони можуть розповісти дуже багато про те, що за чоловік ними користується, про його характер і стилістичні пристрасті.
Сучасний ринок рясніє різними видами каструль. Часи шкідливого алюмінію, з якого робилися каструлі за часів наших прабабусь, давно у минулому, так само як і часи чавунних сковорідок. Хоча чавунні сковорідки мені щиро шкода. У них відмінно смажилася картопля, і млинці виходили просто чудовими тонкими і повітрям.
Емальований посуд теж майже повністю вийшов з ужитку унаслідок виникнення іржі в місцях сколов і темної нагари на дні і боках при використанні газових плит. Каструлі з тефлоновим покриттям доктора підозрюють в небезпечній дії тефлону на здоров’я людини. Вогнетривке скло і кераміка – матеріали екологічно чисті, і готувати в них можна дуже смачні блюда, одна біда – вони не міцні і, на жаль, не довговічні.
Тому все більшої популярності набувають каструлі з нержавіючої сталі. Цей матеріал зарекомендував себе багато краще в порівнянні з перерахованими раніше. Він міцний і довговічний, він ніяк не реагує на кислоту і луг, і каструлі з нього легко чистити, а їжа не має звичаю пригорати, зберігаючи у своєму складі корисні властивості усіх інгредієнтів.
Ціна на такий посуд, за умови сертифікації товару і популярності перевіреного бренду, досить висока. Але вона виправдана і якістю, і терміном служби, і смаком блюд, і легким відходом за каструлями з нержавіючої сталі.

Добавить комментарий