Багатьом відомо, що спортсмени, особливо силовики, доповнюють свій раціон спортивними добавками для поліпшення результатів і прискорення прогресу. Але мало хто знає, що спортивне харчування може використовуватися і людьми, далекими від спорту. В першу чергу це люди з щільним графіком, активним способом життя і частими подорожами/відрядженнями. У статті буде розказано, яку ж користь приносить спортпит звичайним людям, які не тренуються в залі.

Напевно, багато зайнятих людей помічають за собою, що не встигають нормально їсти тричі на день, обходячись сніданком, легким перекусом на роботі і вечерею увечері, іноді перебиваючись бутербродами. Це властиво як працівники з високим завантаженням, так і студентам, особистостям з активною соціальною діяльністю та ін. – загалом, всім тим, кому потрібно приділяти багато часу своєму роду занять і особливо їздити протягом дня в межах міста. У таких умовах просто не вистачає часу, щоб готувати достатні порції здорової їжі.

Але організму для нормального функціонування необхідні поживні речовини в належній кількості. І якраз щоб заповнити їх нестачу зі звичайної їжі, стане в нагоді спортивне харчування. А саме протеїн і гейнер, також протеїнові батончики. Це добавки, що містять високу концентрацію очищеного білка або вуглеводів разом з білками. Вони існують у вигляді порошку, який швидко розмішується в шейкері. На приготування такого коктейлю витрачається 5 хвилин. Гейнери і протеїни часто мають приємний смак. Їх зручно брати з собою, попередньо насипавши порцію або дві (30-100 грам) і наливши в шейкер води. Таким чином завжди буде на підхваті практично готовий до вживання корисний і поживний продукт.

Однак слід пам’ятати, що повністю замінити звичайне харчування спортивного не можна, досить 1-2 коктейлів в день.

Хондропротектори, які використовують спортсмени-силовики для зміцнення зв’язок і суглобів, будуть не зайвими будь-якій людині зрілого та похилого віку. До них належать глюкозамін, хондроїтин, МСМ, колаген, кальцій та інші. Хондропротектори зміцнюють суставно-зв’язковий апарат, запобігають суглобовим болям і захворюванням, таким як остеоартрит і ін. До того ж, вони допомагають регенерувати після переломів, тріщин, розтягнень та розривів зв’язок.

Ну і вітамінно-мінеральні комплекси рекомендовані практично всім людям, оскільки головне джерело вітамінів – фрукти і овочі – часто вживається в недостатній кількості, та й в міських умовах знайти екологічно чисті фрукти, особливо взимку, дуже важко.

Добавить комментарий