Каструлі є на будь-якій кухні, адже вони просто не замінні при готуванні їжі, а також при її зберіганні. Більше того, на кухні як мінімум має бути декілька каструль різних розмірів.
На сьогодні існує просто нереальний вибір каструль, вони є самих різних розмірів і об’ємів, дизайну, і, звичайно ж, каструлі робляться з різних матеріалів. Одні матеріали використовуються частіше при виготовленні каструлі, інші навпаки – рідше, але проте вони є і їх досить багато. Але найпоширенішим є чавун, алюміній, сталь. Кожен з цих матеріалів має свої плюси і мінуси, і зараз ми їх перерахуємо. Чавунні каструлі досить важкі, але надійні і також ще й довговічні. Якість каструль з чавуну також на висоті. Єдине, в чому каструлі з чавуну поступаються іншим матеріалам, так це в тому, що вони мають низький теплообмін, тому їм потрібно значно більше часу для того, щоб досить якісно нагрітися. Та зате такі каструлі нагріваються досить рівномірно, внаслідок чого, немає проблем з підгорянням їжі. Каструлі із сталі, також нагріваються рівномірно по усій площі, але роблять це значно швидше, завдяки високому теплообміну. Такі каструлі http://www.philipiakmilano.com.ua значно легші за чавунні, але, проте, вони також досить міцні і надійні, і при дії високих температур або фізичних навантажень не схильні до деформації. Якість сталевих каструль залежить від якості самої сталі, але варто сказати, що чим товще стінки сталевої (а також алюмінієвої) каструлі, а також їх дно, тим краще. Каструлі з алюмінію також досить легкі, мають високий теплообмін, але розігріваються не зовсім рівномірно, внаслідок чого їжа підгорає у багатьох місцях. Алюмінієвий посуд досить гарний на вигляд, і коштує значно дешевше. Проте найголовніший мінус алюмінієвого посуду полягає в тому, що він виділяє шкідливі речовини в їжу. Данні речовини можуть негативно вплинути на ваш організм.