Ярий ячмінь є не тільки хорошим кормом для тварин, але й гідною продовольчою культурою. Його використовують для виробництва ячної та перлової круп, а також для виготовлення пива. Саме в таких сортах багато не лише клітковини, але й білку. Все знають про ячмінь в групі компаній “Агро Експерт” – agro-e.com.ua.

Особливості та переваги ярого ячменю

Є кілька причин, з яких українські аграрії обирають саме його:

  • Цей різновид зернових вигідний тим, що він однаково добре переносить спеку та холод. Так, він може зійти навіть при +1°С, а коли зійде, то переносити морози до -4°С.
  • Має кілька напрямків використання – як продукт харчування, як корм для тварин, як сировина для алкогольної продукції.
  • Користь для здоров’я – яровий ячмінь містить багато речовин, які потрібні кожній людині.

Правильно вибрати сорт ячміню – це важливо

Як правило, фермери звертають увагу на ячмінь тих сортів, які відрізняються високою продуктивністю. Ціна на насіння таких сортів відповідна, але не зависока, до того ж, врожай буде гідним за всіма показниками.

При виборі треба звертати увагу на те, які в конкретному регіоні погодні умови та особливості грунту. Треба також дивитися на те, які морози чи рівень посухи може перенести культура. Крім того, треба обирати ячмінь, який буде стійким до хвороб, а також такий, який має короткий період вегетації.

Всі високі якості ярового ячміню показують себе найкращим чином, якщо його правильно вирощувати. Що це означає?

Як виростити ярий ячмінь: умови

Перш за все, треба висаджувати насіння ярого ячменю якомога раніше, тоді можна розраховувати на відповідний врожай. Норм висіву при цьому треба дотримуватися суворо.

Профілактичні обробки необхідні незалежно від того, який саме сорт було обрано. Крім того, грунт потребує передпосівної обробки, про це не потрібно забувати.

Де краще покупати ярий ячмінь

Як і більшість покупок, ячмінь сьогодні можна знайти в інтернет-магазині. Треба обрати таку торгову точку, яка пропонує велику кількість сортів, що підходять для українського клімату. В дійсно хорошому магазині можна знайти зерно від провідних оригінаторів.

На ринку представлені сорти як від українських, так і від зарубіжних селекторів, причому їх дійсно багато, Їхній перелік збільшується майже кожного року, тож вибір у фермерів дійсно великий. Залишається вибрати сорти, які підходять найбільше. Найкраще насіння тут –   https://agro-e.com.ua/.

Добавить комментарий